Upskilling

by Pharmathen

H Pharmathen, μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προσφέρει επιμορφωτικά σεμινάρια σε απόφοιτους που θέλουν να αποκτήσουν χρήσιμα εφόδια για την είσοδό τους στον επαγγελματικό στίβο, καθώς και σε επαγγελματίες που επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους.

Αν θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου στον κλάδο του φαρμάκου και να ανοίξεις ευκαιρίες καριέρας, τα δωρεάν σεμινάρια της Pharmathen αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία.

Η ΑΞΙΑ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

“Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young.”
Henry Ford

Έχοντας ως αιχμή του δόρατος την επιστημονικότητα, θέλουμε να μοιραστούμε το πάθος μας για καινοτομία με την κοινωνία

Σε μια κοινωνία που αναζητά τη σταθερότητα, το να είσαι παρών και να δημιουργείς ευκαιρίες κάνει τη διαφορά. Σε έναν κόσμο που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, το να δίνεις ελπίδα κάνει τη διαφορά. Εμείς στη Pharmathen, από την αρχή της ίδρυσής μας, είχαμε όραμα και στόχο πάντα να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες για το κοινό καλό, με άξονα την καινοτομία και την τεχνολογία.

Είμαστε δίπλα στην κοινωνία και βασικό μας μέλημα είναι να ανταποκρινόμαστε με υπευθυνότητα και συνέπεια στις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Έχοντας ως αιχμή του δόρατος την επιστημονικότητα, θέλουμε να μοιραστούμε το πάθος μας για καινοτομία με τους συνανθρώπους μας που συμμερίζονται το δικό μας όραμα και να συμβάλλουμε στην επιθυμία τους για συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία.

Μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω σε επιστημονικά και τεχνολογικά αντικείμενα, εμείς στη Pharmathen θέλουμε να βοηθήσουμε απόφοιτους καθώς και επαγγελματίες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν τα προσόντα τους ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας ή να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Σε μια κοινωνία που αναζητά τη σταθερότητα, το να είσαι παρών και να δημιουργείς ευκαιρίες κάνει τη διαφορά. Σε έναν κόσμο που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, το να δίνεις ελπίδα κάνει τη διαφορά. Εμείς στη Pharmathen, από την αρχή της ίδρυσής μας, είχαμε όραμα και στόχο πάντα να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες για το κοινό καλό, με άξονα την καινοτομία και την τεχνολογία. Είμαστε δίπλα στην κοινωνία και βασικό μας μέλημα είναι να ανταποκρινόμαστε με υπευθυνότητα και συνέπεια στις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Έχοντας ως αιχμή του δόρατος την επιστημονικότητα, θέλουμε να μοιραστούμε το πάθος μας για καινοτομία με τους συνανθρώπους μας που συμμερίζονται το δικό μας όραμα και να συμβάλλουμε στην επιθυμία τους για συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία. Μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω σε επιστημονικά και τεχνολογικά αντικείμενα, σε συνεργασία με την TÜV Austria Academy, εμείς στη Pharmathen θέλουμε να βοηθήσουμε απόφοιτους καθώς και επαγγελματίες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν τα προσόντα τους ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας ή να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 • Αναβάθμιση δεξιοτήτων

 • Αναγνώριση γνώσεων από ένα διεθνή πιστοποιημένο φορέα

 • Πρόσβαση σε γνώση ειδικών και έμπειρων εισηγητών

 • Γνωριμία με ένα δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο

 • Διεύρυνση του γνωστικού αντικειμένου

 • Εισαγωγή του βιογραφικού σου στη βάση βιογραφικών της Pharmathen, εφόσον το επιθυμείς, προκειμένου να εξεταστεί σε περίπτωση που προκύψει άνοιγμα θέσης εργασίας που να ανταποκρίνεται στα προσόντα σου

TO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«Διασφάλιση Ποιότητας στη Φαρμακοβιομηχανία»

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 • Παρουσίαση βασικής νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας
 • Κοινοτικές Οδηγίες και Κανονισμοί
 • Αποθήκευση και μεταφορά προϊόντων
 • Διαχείριση επικινδυνότητας σε παραγωγή, ποιοτικό έλεγχο, αποθήκευση και μεταφορά
 • Όργανα και Διακρίβωση – βαθμονόμηση εξοπλισμού μέτρησης
 • Προληπτική συντήρηση εξοπλισμού
 • Φαρμακοεπαγρύπνηση
 • Παράπονα- καταγγελίες
 • Ψευδεπίγραφα
 • Επιστροφές φαρμάκων
 • Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας: GMP, GDP, GSP, ISO 9001
 • Υγιεινή Προσωπικού
 • Συντήρηση εξοπλισμού
 • Τεκμηρίωση Συστήματος Ποιότητας φαρμακοβιομηχανίας: Γραπτές διαδικασίες (SOPs), Οδηγίες, Συμβάσεις, Αρχεία, Προσβασιμότητα
 • Έλεγχος εισερχομένων και εξερχομένων υλών και υλικών
 • Εκπαίδευση σε tasks: CAPAs, Change Controls, εκπαίδευση προσωπικού
 • Communication skills

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης TÜV AUSTRIA Academy.

Διάρκεια

16 ώρες

Ημερομηνία

21-23 Σεπτεμβρίου

Τρόπος παρακολούθησης

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της TÜV AUSTRIA ACADEMY

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ηλίας Ανδριακόπουλος

Ο Ηλίας Ανδριακόπουλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και κατέχει MSc ως Μηχανικός Βιομηχανικής Παραγωγής με 42 έτη εργασία εκ των οποίων, τα επτά είναι στο εξωτερικό (Σουηδία & Γερμανία) και τα 35 είναι στην Ελλάδα. Δούλεψε 24 έτη στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε. (EKAΠΤΥ Α.Ε.) ,θυγατρική του Ε.Ο.Φ., εκ των οποίων τα 18 ως Διευθυντής του Τομέα Πιστοποίησης ΕΚΕΒΥΛ/ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε.

Παράλληλα διαθέτει πολυετή εμπειρία ως επικεφαλής επιθεωρητής της TÜV AUSTRIA Hellas στα κάτωθι πρότυπα ISO 9001, ISO 13485 & στην ΔΥ8/1348/2004 (ΦΕΚ 32/Β/2004). Επίσης, διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για Συστήματα Διαχείρισης και Προϊόντων καθώς και για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ακαδημαϊκό
background:

Θετικές επιστήμες
(Χημεία, Φυσική,
Βιολογία) ή
Μηχανική

Τουλάχιστον
2 έτη προϋπηρεσία
για εργαζομένους
στους σχετικούς
τομείς

Καλή γνώση
Αγγλικών
(το σεμινάριο θα
περιέχει ορολογία
στα Αγγλικά)

Οι θέσεις συμμετοχής είναι 15 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Για την online παρακολούθηση του σεμιναρίου, είναι απαραίτητο να έχετε διαθέσιμο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος
 • Ανέβασμα (uploading) βιογραφικού στο σχετικό πεδίο
 • Αποδοχή των όρων συμμετοχής
 • Αν επιλεγείς για συμμετοχή στο σεμινάριο, θα λάβεις σχετική ενημέρωση με όλες τις οδηγίες
 • Εντός 24 ωρών πριν την έναρξη του προγράμματος, θα λάβεις στο email σου το username και το password καθώς και αναλυτικές πληροφορίες που θα σου επιτρέψουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα e-learning

Η διαδικασία δηλώσεων ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η Pharmathen δραστηριοποιείται στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων και εξειδικεύεται στον τομέα των σύνθετων ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης (LAI). Διαθέτει δύο πλήρως εκσυγχρονισμένες παραγωγικές μονάδες στις Σάπες Ροδόπης και την Παλλήνη Αττικής και το αναπτυξιακό της πλάνο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026, αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει ισχυρές συνεργασίες στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά και τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Η TÜV AUSTRIA Academy αποτελεί τον εκπαιδευτικό οργανισμό της TÜV AUSTRIA Hellas και παρέχει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Tα τελευταία 5 έτη έχει εκπαιδεύσει πάνω από 250.000 ανώτερα και ανώτατα στελέχη, έχοντας διοργανώσει περισσότερα από 7.500 εκπαιδευτικά προγράμματα. Όραμα της TÜV AUSTRIA Academy είναι, αξιοποιώντας τα περισσότερα από 150 χρόνια εμπειρίας και τεχνικής πρωτοπορίας του TÜV AUSTRIA Group, να αποτελεί έναν κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό δια βίου μάθησης και δια βίου εκπαίδευσης.